2022-06-27

Enligt beslut av årsstämman har frågan om säkerhet och skalskydd bearbetas. Efter genomgång av de utvecklade förslagen tillsammans med Owe Sylvander som lämnade motionen, har vi beslutat att under en testperiod – mellan 2022-08-01 och 2022-10-30 – genomföra följande åtgärder:

-         Avaktivera portkoden till fastigheternas ingångar mellan kl. 00:00 och 06:00. Mellan dessa klockslag fungerar bricka och nyckel.

-         Avaktivera koden till garageporten under testperioden. Bricka och nyckel kan användas för att öppna garageporten.

Samtidigt kommer vi att ta kontakt med hemtjänstföretag och informera om förändringen. Har du hemtjänst nattetid ser vi gärna att du hör av dig så att vi får kontakt med företaget.

Vi är medvetna om att föreningsmedlemmarna har skiftande behov och att åtgärderna har både för- och nackdelar. Efter testperioden kommer vi att utvärdera utfallet. Ytterligare förslag som diskuterades kommer att utredas efter sommaren.

 

Vänliga hälsningar
Styrelsen i brf Kvarnparken

2022-06-27

 

Nu är sommaren äntligen här och vi vill passa på att skicka en sommarhälsning och lite information innan många går på en välförtjänt ledighet.

 

Tätning av franska balkonger

Tätningen av de franska balkongerna, som var planerad till den 11/6, avbokades med mycket kort varsel kvällen innan av företaget. Vi planerar nu att hitta ett nytt tillfälle för det efter sommaren och återkommer så snart vi har ett specifikt datum.

 

Portarna till husen

Vi håller på att ta in offerter för att underhålla portarna till våra hus.

 

Vid renovering

Vi vill påminna alla medlemmar som renoverar i sina lägenheter att informera hantverkare om att inte hälla ut vätskor av olika slag i rabatterna eller brunnarna mellan husen. Det har blivit stopp i brunnarna vid ett flertal tillfällen och rensning av avloppen innebär merkostnader för föreningen.

 

Trädgård och rabatter
Vi vill också påminna om att inte tömma krukor i rabatterna då det kan innebära risk för spridning av växtsjukdomar i våra fina rabatter. Alla som vill/kan får gärna vattna rabatterna under sommarens soliga dagar.

 

Ansvarig för föreningslokal

Vi söker efter medlem som kan tänka sig ansvara för föreningslokalen och att lokalen är i gott skick. Ansvaret är inte så betungande utan handlar om att fylla på med förbruknings-material, kontrollera städning och vid enstaka fall lämna ut nyckelbrickor. Är du intresserad av ett lagom avgränsat engagemang i föreningen? Hör av dig till styrelsen så kan vi berätta mer!

 

Nya avtal för vindsförråd
Framtagning av nytt avtal för vindsförråden är klart inom kort och vi delar ut det till berörda efter sommaren då de flesta är hemma igen.

 

Föreningsfest efter sommaren

Vi planerar att ha en gemensam korvgrillning i början av hösten för både stora och små medlemmar i Kvarnparken. Alla är välkomna! Hör av dig om du vill vara med och hjälpa till att ordna det tillfället, ju fler vi är desto roligare!

 

Vänliga hälsningar
Styrelsen i brf Kvarnparken: Jasenka, Johanna, Johan, Sandra, Helena och Vicky

20220610

På grund av regn som har kommit nu på kvällen har företaget som skulle utfört jobbet imorgon meddelat att fogmassan riskerar att inte fästa ordentligt.
Därför har vi beslutat att flytta fram det. Vi återkommer med nytt datum.

Vänliga hälsningar,
Styrelsen

2022-06-01

 

Styrelsen har beslutat att låta täta de franska balkongerna efter att en lägenhet i föreningen fått problem med fuktskador.
Problemet bottnar i ett konstruktionsfel från när de byggde husen.
För att inte fler lägenheter ska få problem med vatten och fukt som tränger in mellan puts och fransk balkong ska alla lägenheter i föreningen få sina franska balkonger tätade.

Företaget som utför arbetet heter PHM gruppen och har kommit med den bästa offerten.
Enligt överenskommelse med företaget 
ska arbetet genomföras under en dag och så snart som möjligt, vilket är skälet till att det sker under en helg.
Tätningsarbetet sker 
inifrån, så hantverkarna behöver komma in i lägenheterna.

När sker detta? Lördagen den 11/6 under hela dagen.

Vad behöver du göra? Se till att utrymmet runt den franska balkongen är tom på saker så att hantverkarna lätt kan öppna balkongdörren och har lite svängrum.

Vad gör jag om jag inte är hemma? Om du inte är hemma behöver du ställa låset i serviceläge (vrida låset till kl. 10) så att hantverkarna kan komma in i lägenheten.
Alternativt kan du be 
grannar om hjälp.
Styrelsemedlemmar närvarar vid tätningsarbetet ifall man inte är hemma.

Vänliga hälsningar
Styrelsen brf Kvarnparken

Välkommen till Brf-Kvarnparken's hemsida. 

Hemsidan fungerar lika bra i datorn, mobilen eller läsplattan.

Syftet med hemsidan är att samla all väsentlig information, dokument och länkar som kan tänkas behövas som medlem i föreningen. 

Vad vi vill att ni som medlemmar ska göra är:

  • Skapa ett konto! Då blir ni också registrera till föreningens nyhetsbrev - som skickas ut automatiskt när vi publicerar information på hemsidan.

Hör av er via mail eller kontaktformuläret vid frågor, idéer eller synpunkter!

Hälsningar

Styrelsen Brf-Kvarnparken