Nyheter

Information från styrelsen

Protokoll från Extrastämman är nu publicerat på vår hemsida.

Nya stadgarna kommer inom kort att registreras hos Bolagsverket.

 

Frågan gällande ventilation som lyftes på extrastämman är nu behandlad av styrelsen och beslut fattat att samma regel som tidigare gäller, dvs att föreningen ansvarar för det centrala ventilationssystemet och varje medlem ansvarar för köksfläkt.
Motordrivna fläktar är ej tillåtet att installera då de kan sätta ventilationssystem ur funktion.

 

Det har uppkommit vattenskada på golv vid fransk balkong i en lägenhet.

Balkongen har hållits stängd och det är oklart hur skadan har skett men vi vill uppmärksamma på det och be alla att löpande kontrollera så att det inte sker ytterligare fuktskador.

 

Styrelsen har på nytt arbetat igenom frågan gällande cykelrum i hus 20 där det är väldigt trångt.

Vi fick offerter på cykelställ som skulle passa men problemet är att ca 10 cyklar som finns där idag inte längre skulle rymmas. Efter sommaren fortsätter vi arbeta med frågan och ser om vi kan hitta ytterligare ytor.

 

Byte av maskin i hissar har fått en vändning då offerterna ligger på ca 300 000 kr/hiss mot tidigare estimat som var för två hissmaskiner.

Eftersom hissen i hus 18 har krånglat mest har vi fattat beslut att byta ut den under hösten. I nuläget tänker vi oss en treårsplan då vi delvis kan säkerställa reservdelar med hjälp av befintliga maskiner.

Vi återkommer med mer info och tidsplan efter sommaren.

 

I och med dubbla priset på hissmaskiner har vi också fattat beslut att i nuläget inte utföra något extra trädgårdsjobb. Vi återupptar frågan när hissen är utbytt och vi vet exakt vad priset hamnar på, för att åtgärda det mest viktiga.

Det finns ett antal frågor av säkerhetskaraktär, som t ex den stora tallen som lutar bakom hus 20 som vi behöver undersöka, brunnar på en uteplats som vi behöver fylla på med jord runt om etc.

 

Under juli månad kommer vi att rengöra alla sopkärl som är i behov av rengöring. För att sedan hålla kärlen så rena som möjligt är det viktigt att knyta sopsäckar ordentligt och skölja ur metallburkar.

 

Vi har nyligen satt in 10-års batterier i alla brandvarnare i trapphusen och vill passa på och påminna alla om att dessa behöver testas även i alla lägenheter med jämna mellanrum.

 

Flera lägenheter ligger ute till försäljning i vår förening just nu och några till är på gång att utannonseras. Vi vill påminna alla som har markiser, balkonginglasning och balkongvärmare att se till och göra avtalsöverlämning till köpare.

 

Storstädning har genomförts under några veckor nyligen i alla tre husen och man har torkat av ytor som inte ingår i vanlig veckostädning. Bl a är fönstren i gemensamma utrymmen nu putsade.

I och med att vi numera saknar polish i trapphusen är det extra viktig att torka av om man spiller något. Bl a lämnar rinniga soppåsar märken efter sig som stenplattor tyvärr suger åt sig om det ligger länge.

 

Istället för vanliga sommarblommor har vi i år planterat hallon och jordgubbar i krukor utanför entréer i hus 16 och 20 som vi förhoppningsvis kan ha glädje av i flera år framöver. Bären är ätbara.

Hus 18 har som tidigare år på egen hand arrangerat en vacker kruka utanför porten.

 

Blir juli lika varm som juni behövs det vattning av växter i rabatterna. Medlemmar som vill får gärna vattna med ljummet vatten vid behov. Det görs med jämna mellanrum utanför hus 16 och vi ser att växterna trivs bättre när de får vatten ofta.

Vi ber annars vår trädgårdsentreprenör att vattna vid extrem torka men det innebär också en viss kostnad.

 

Vi önskar er alla en trevlig och skön sommar!

Mvh Styrelsen