Nyheter

Viktig information gällande bostadsrättstillägg

Bakgrund:
Föreningens försäkring tecknas en gång per år och gäller fr o m 1 jan t o m sista december varje år.

Under 2019 och 2020 hade vi avtal med Trygg Hansa och som ni vet har bostadsrättstillägg ingått i vår gemensamma försäkring.
Trygg Hansa har dock från år till år dubblat vår premie, mycket beroende på vattenskadan vi hade 2018.
Det har lett till att vi 2020 fick betala över 100 000 kr i jämförelse med året innan då försäkringskostnaden låg på 50 000 kr.

Årets förhandling
Förhandlingar har pågått sedan mitten av november men vi lyckades teckna ett nytt avtal först i mellandagarna.
Anledningen är att de flesta försäkringsbolagen vill komma ifrån bostadsrättstilläggen på hus som är äldre än 2002.
Trygg Hansa har återigen mer än dubblat sitt erbjudande till oss vilket skulle innebära en kostnad på ca 230 000 kr, vilket vi har tackat nej till.

Vi har istället tecknat ett försäkringsbrev för ungefär samma kostnad som förra året med ett bolag som heter Brandkontoret.
Detta bolag som så många andra ville inte erbjuda oss helårsförsäkring för bostadsrättstillägg men för att alla vi ska ha en möjlighet att teckna detta genom egna försäkringar har vi lyckats förhandla till oss detta tillägg under två månader. Den kostnaden ingår i det nämnda priset och betalas ur föreningens kassa.

Rekommendation
Alla medlemmar som vill eller genom överenskommelse med sin bank (vid bostadslån) måste teckna försäkring för bostadsrättstillägg rekommenderas att ordna detta på egen hand innan sista februari.
Det nya bostadsrättstillägget ska då gälla fr o m 1 mars och framåt.

Vi har verkligen försökt få ordning på detta och varit i kontakt med flera försäkringsmäklare och försäkringsbolag men beklagligt nog inte lyckats träffa en överenskommelse kring de kraven som ställs och kostnadsofferter vi blev erbjudna.

Vi önskar er alla en god fortsättning på det nya året!
Med vänliga hälsningar, Styrelsen