Nyheter

Info om diverse

Corona


I nuläget vet vi om att det är ett antal medlemmar i föreningen som tyvärr har drabbats av corona-symptom.

VIKTIGT är att tänka på att skydda sina grannar och hålla sig hemma om man har några som helst symptom, även om man känner sig pigg och tror att man inte smittar andra.


Att hålla sig hemma innebär enligt Folkhälsomyndighet att man inte skall vistas utanför sitt hem i 2-3 dagar efter att man har blivit symptomfri.
I ett bostadshus innebär det att man inte ska hämta post, kasta sopor etc, utan hålla sig i sin egen lägenhet.
Förutom grannar får vi tänka på vikten att avlasta sjukvården och sjukhussängar till människor som är i hälsokritisk situation och behöver sjukvård mer än dem med lindriga symptom.

Saknar man en närstående som kan handla mat etc kan man kontakta sina grannar via mail eller telefon, alternativt styrelsen,
.
Mat kan även beställas hem från flera olika företag men tänk på att de har längre leveranstider nu.

 

Vårstädning, fredag den 24 april

Garaget kommer att sopas och spolas med vatten under dagen så vänligen flytta ut din bil senast kl 8.00 på morgonen.
Är du sjuk el har några symptom ska du återigen inte lämna din lägenhet. Vi ordnar då städning av din p-plats vid senare tillfälle.

En container kommer att ställas på baksidan av hus 20 samma dag. Den tas bort måndag morgon, den 27 april.
Rabatter och annat kommer att tas om hand så fort det blir lite varmare ute.

 

Ändring av köregler för byte av parkeringsplats

Under de senaste åren har hantering av platsbyten tagit mycket ”onödig” tid för styrelsen. Medlemmar som står i kö för en plats under tak i garaget får frågan om de vill ha en ledig plats, kollar på platsen, funderar i några dagar och tackar sedan nej gång på gång. Enligt gamla regeln har medlemmar flyttats längst ner i kön när de tackat nej. Sedan har frågan gått till nästa och till nästa och nästa och de flesta har gjort likadant. Vi kan inte längre ha det så att man står i kön i flera år i väntan på en specifik plats, för de platserna som är lite bredare är bara två stycken.

 

Från och med 1 april 2020 gäller följande:

-       De som har stått längst i kön får frågan först när en plats blir ledig

-       Tackar man ja till platsen och den är vid hus 16 el utan tak i garaget har man möjlighet att ställa sig i kön för platsbyte.

-       Blir man sedan erbjuden en plats under tak och tackar nej till den förlorar man rätten att stå kvar i kön för platsbyte. I så fall är man nöjd med den platsen man har.

-       Har man en plats i garaget utan elladdare och skaffar sig en elbil i efterhand, gäller de reglerna som vi tidigare kommunicerat och som finns på vår hemsida.

Alla som i nuläget står i kön för platsbyte står kvar, även om man nyligen har tackat nej till en plats.

 

 

Vänligen, Styrelsen BRF Kvarnparken