Vissa regler behövs i ett bostadsområde där många ska leva och samsas. Här följer några råd för att vi alla ska trivas tillsammans.

Radio, TV, stereo
Vill ni lyssna på grannens radio och TV? Nej, antagligen inte. Undvik därför hög ljudnivå från klockan 23.00 på kvällen och fram till klockan 07.00 på morgonen. Tänk också på grannarnas trivsel om ni spelar piano eller andra instrument.

Duscha före klockan 23.00
För grannsämjans skull, undvik att tappa vatten nattetid. Försök att klara av bad, tvätt, disk och liknande före kl 23.00.

När du har fest
Visa hänsyn till dina grannar! Undantag från avsnittet ovan om hög ljudnivå kan ske för enstaka fester varvid närmaste grannar bör underrättas i god tid.

Husdjur
Riskera inte grannsämjan genom att lämna en hund som skäller och stör ensam i lägenheten. Tänk också på att koppla hunden när den rastas eftersom många är rädda för hundar som springer lösa. Och sist men inte minst, visa hänsyn mot dem som är allergiska mot hundar, katter och andra husdjur. Det är inte tillåtet att ta med sällskapsdjur i gemensamma lokaler såsom tvättstuga och föreningslokal.

Balkong alternativt uteplats 
Det är inte tillåtet att skaka mattor och sängkläder så att damm och smuts blåser in till grannen eller faller ner på förbipasserande.

Tänk på att sätta upp eventuella blomlådor på insidan av räcket.

Visa hänsyn till grannar och grilla inte på balkong/uteplats. En elektrisk grill utan matos kan vara en lösning.