Bostadsrättföreningen Kvarnparken bildades 1996. Föreningen består av tre flerfamiljshus med 62 lägenheter och är belägen i Johanneshov - ett stenkast från Gullmarsplan och har Grynkvarnsparken som närmsta granne. Lägenheterna och gemensamma utrymmen har hög kvalitet. 

Området runt husen är lummigt grönt med planteringar och gräsmattor. Närheten till Grynkvarnsparken, med naturdamm med bro och paviljong, sittplatser, pergola, blomsterplanteringar och lekplats, gör området barnvänligt och trivsamt. 
Parken anlades redan 1949 av arkitekten Eric Glemme. 

Grynkvarnsparken har fått sitt namn efter Grynkvarn som var ett torp och en korngrynskvarn vilken lydde under Enskede gård i slutet av 1800-talet. Torpet låg vid Huddingevägen. 

I viadukten under Etsarvägen finns konstverket Grått i grått samt en golvyta polerad så att den speglar som vatten. Konstnär är Marie Ängquist Klyvare. 

Kort beskrivning av våra byggnader
Du kommer in i husen från Skulptörvägen. Glasade dörrar med ramar av ek gör att du redan i entrén möts av den höga kvaliteten. I anslutning till entréerna finns två moderna tvättstugor och utrymmen för källsortering av sopor. 
På varje våningsplan finns fyra lägenheter. Väljer du en lägenhet i markplan får du uteplats mot den lummiga Grynkvarnsparken. Övriga lägenheter har både balkong och franska fönster.  
De två husen väster om Etsarvägen har kallgarage under husen och intill det tredje huset finns parkeringsplatser utomhus. Under den terrass som knyter ihop de två husen, och i nivå med parken, finns separata entréer med plats för barnvagnar och cyklar. Här finns även källarförråd till din lägenhet. Du kan dessutom hyra extra förråd på vinden, om något är ledigt.  
Nedan ser du en skiss över ett våningsplan. Indelningen kan variera något från plan till plan eftersom man när husen byggdes hade möjlighet att påverka sin planlösning och inredning.


Välkomstbrev till nyinflyttade medlemmar! 

Välkomstbrev Kvarnparken.pdf